چگونگی صحیح درمان سرماخوردگی در کودکان

ابتلای کودکان به سرماخوردگی در سنین مختلف موضوعی بسیار شایع است که صرفا مختص فصول سرد سال نمی باشد. یکی از زمان هایی که میزان شیوع این بیماری در اطفال بیشتر می شود در هنگام تغییر فصل هاست؛

زیرا بدن انسان باید با شرایط آب و هوایی جدید منطبق شود و از آن جایی که سیستم ایمنی بدن کودکان بسیار حساس تر از بدن بزرگسالان است، شاهد به وجود آمدن سرما خوردگی در آنان هستیم. اینکه پدر و مادر تا چه حد از آگاهی های لازم برخوردار باشند و بدانند که چه روش های درمانی و رفتاری را باید در هنگام بیماری فرزند خود به کار ببرند، از اهمیت بسیاری برخوردار است و به همین دلیل می بینید که در رسانه های اجتماعی مثل تلویزیون، ماهنامه و روزنامه ها و هم چنین سایت های اینترنتی سعی می شود که با ارائه اطلاعات بیشتر سطح آگاهی جامعه به خصوص مادران عزیز را نسبت به بیماری های کودکان از جمله سرماخوردگی افزایش دهند. معمولا کودکان در هنگام سرما خوردگی نمی توانند آنطور که باید به نکاتی که می تواند در تسریع بهبود آنها موثر باشد، توجه کنند و این وظیفه والدین است تا به میزان فعالیت روزانه آنها، رعایت بهداشت، خوردن منظم داروها، تغذیه سالم و استراحت کافی کودک توجه داشته باشند. با توجه به اینکه بچه ها از انرژی زیادی برخوردار هستند کمتر پیش می اید که با یک سرماخوردگی معمولی دست از بازی کردن بکشند و اگر مشاهده کردید که فرزند شما انرژی لازم برای بازی و انجام فعالیت های روزانه اش را ندارد، احتمال این را بدهید که شاید به آنفولانزا مبتلا شده است، البته کاهش اشتها، خستگی جسمانی، تب به میزان کم و سر درد در هنگام ابتلا به این بیماری طبیعی تلقی می شود. بسیاری از والدین شکایت دارند که کودک انها خیلی زیاد به سرماخوردگی مبتلا می شود و علت این موضوع گاها ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن آنها می باشد. با توجه به اینکه این بیماری کاملا ویروسی است و با آبريزش بيني، کيپ شدن بيني، سرفه، عطسه و گلو درد همراه است و معمولا کودک در بینی، گلو، سینوس ها احساس ناراحتی دارد، به راحتی امکان انتقال آن به یک شخص سالم نیز وجود خواهد داشت. کودکان در هنگام بازی با یکدیگر به دلیل برقراری تماس های دست با هم و با اسباب بازی ها به راحتی در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار می گیرند. از این رو پزشکان توصیه می کنند که کودک بیمار در تماس با سایرین قرار نگیرد، برای مثال اگر فرزند شما سرما خورده است او را به مهد کودک یا مدرسه نفرستید زیرا علاوه بر اینکه روند درمان وی طولانی خواهد شد امکان دارد که موجب بیمار شدن سایر همکلاسی هایش بشود.

دقت داشته باشید که نوزادان به دلیل اینکه سیستم ایمنی آنها تکامل نیافته است در هنگام سرما خوردگی بسیار حساس تر از سایرین هستند، پس در هنگام مشاهده علایم این بیماری سریعا فرزند خود را نزد پزشک ببرید تا بتوانید از افزایش شدت سرماخوردگی جلوگیری کنید و فرزند شما زودتر بهبود یابد. بسیاری از بیماری های مرتبط با سیستم تنفسی و قلبی می توانند از یک سرما خوردن ساده ی درمان نشده شروع شوند و علایم جدی در بدن نوزادان و کودکان کم سن و سال ایجاد کنند. معمولا رفع کامل این بیماری از یک تا دو هفته متغیر است اما اگر بیشتر طول کشید و بی اشتهایی و کسالت فرزندتان برطرف نشد و یا با علایمی نظیر تب شدید مواجه شدید حتما سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

راهکارهای درمان سرماخوردگی کودکان

-برای درمان سرما خوردگی لازم است تا دوره نقاهت آن سپری شود ( یک تا دو هفته ) و در این مدت برخورداری از رژیم غذایی مناسب، نوشیدن زیاد مایعات ( آب، آبمیوه، شیر گرم، سوپ رقیق و ... )، پرهیز از غذاهای سرخ کردنی و غذاهای آماده، استراحت کافی، استفاده منظم از داروهای شیمیایی که توسط پزشک تجویز شده است، استفاده از داروهای گیاهی در قالب دمنوش و ... موثر می باشند.

- معمولا به دلیل بی اشتهایی کودکان لازم است تا غذا خوردن وی به چند وعده کوچک در طول روز تقسیم شود.

- در هنگام سرماخوردگی، برای مرطوب نگه داشتن راه های تنفسی می توانید از قطره بینی مناسب برای کودکانی که دچار ابریزش یا احتقان بینی هستند، استفاده کنید، این روش می تواند نفس کشیدن را برای آنان آسانتر کند. ( البته نباید به مدت طولانی استفاده شود )

- استفاده از انواع آمپول و آنتی بیوتیک ها فقط با تجویز پزشک و در صورت لزوم برای درمان سرما خوردگی کودکان استفاده می شود؛ زیرا این بیماری با گذر زمان و مراقبت روزانه درمان می شود، پس تا حد امکان از آمپول استفاده نشود

- دست های کودک را به طور مرتب مخصوصا قبل از هر وعده غذایی با آب و صابون بشویید.

- در به کار گیری داروهای مختلف شیمیایی یا گیاهی حتما به سن کودک خود توجه داشته باشید، برای مثال استفاده از شربت بروفن و یا قرص استامینوفن برای کودکان بالابه شش ماه مجاز است و هم چنین استفاده از داروهای آنتی هیستامین برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود.

برای کاهش گلو درد ایجاد شده در هنگام سرماخوردگی می توانید علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده، کودک را به غرغره کردن آب نمک، مکیدن آبنبات های سرد مناسب برای کاهش سرفه تشویق نمایید. همچنین نوشیدن عسل حل شده در آب و یا در شیر گرم نیز می توانید بسیار موثر واقع شود. البته برای کودکان زیر یک سال از عسل استفاده نکنید.

- توجه داشته باشید که دمنوش های مناسب برای سرماخوردگی مثل دمنوش پونه و سایر داروهای گیاهی باید با توجه به سن کودک و با مشورت و نظر پزشک متخصص اطفال مورد استفاده قرار گیرد.

  • 1
  • 2

اطلاعات

نحوه تماس با خانه 21

  • ونک-ملاصدرا-شیراز شمالی-کوی صائب تبریزی-پلاک33-واحد 2
  • تهران
  • ایران
  • 021-88035558 (0098)
  • info@khane21.com
از محصولات تخفیف دار ما مطلع شوید (عضویت در خبرنامه)